Requiem Fauré | Concertkoor Breda

Sfeervol Requiem van Fauré

Op zondagmiddag 21 april 2013 voerde het Concertkoor Breda in de Laurentiuskerk in het Ginneken voor 300 bezoekers het Requiem van Fauré uit. Op het programma stonden ook het Ave Maria en Tolite Hostias van Saint Saëns alsmede het Ave Verum, Cantique de Jean Racine en Tu es Petrus van Fauré.

Medewerking was er van het Ensemble Gabriel Fauré en de solisten Charlotte Munnik (sopraan), Ralph Koreman (bariton), Ann van den Borre (harp) en Geert Bierling (harmonium). Het geheel stond onder leiding van Geert van den Dungen.

De titel ‘Troostende lichtheid verwoordt de wijze waarop Fauré de dood zag: ‘als een vreugdevolle bevrijding, een verlangen naar geluk aan de andere kant van het graf, eerder dan een pijnlijke ervaring.' Hierdoor paste het Requiem verrassend goed bij het nieuwe en lichte voorjaar.

Requiem Fauré

Op zondag 4 mei 2014 voerde het Concertkoor Breda in de Grote Kerk van Breda het Requiem van Fauré nogmaals uit, als onderdeel van het programma Dodenherdenking 4 mei. De meeste luisteraars waren eerst aanwezig bij de herdenking bij het momument ´De Vlucht´ in het park Valkenberg.

Vocale solisten waren de sopraan Charlotte Munnik en de bariton Ralph Koreman, beiden afkomstig uit Breda. In het speciaal voor deze gelegenheid samengestelde Ensemble Gabriel Fauré speelden onder anderen André Telderman (harmonium) en Monique Heidema (cello). Het geheel stond onder leiding van dirigent Geert van den Dungen.