Souvenir de Liszt | Concertkoor Breda

Souvenir de Liszt

Het Concertkoor Breda onder leiding van Geert van den Dungen gaf zaterdagavond 21 mei 2011 in de Willibrorduskerk te Teteringen een concert rond Liszt en tijdgenoten. Op het programma stonden koorwerken en motetten van Liszt, Bruckner, Saint-Saëns, Alkan, Arcadelt en Palestrina.

In 2011 was het 200 jaar geleden dat Franz Liszt werd geboren. De Hongaarse componist staat bekend als virtuoos pianist en componist maar hij legde zich in de tweede helft van zijn carrière toe op het componeren van kerkmuziek. Zijn composities werden hierdoor meer naar binnen gericht. Zijn motetten zijn van een indrukwekkende eenvoud. Tijdens dit concert werden die Seligpreisungen en de Latijnse motetten Ave maris stella, O salutaris hostia, Ave verum corpus en Ave Maria uitgevoerd. De overige componisten zijn tijdgenoten of leerlingen Liszt. Onder het Word icoon is het volledige programma te vinden. Het concert werd door dirigent Geert van den Dungen beknopt ingeleid.  

De begeleiding was in handen van André Telderman op piano, orgel en harmonium. Ook soleerde hij, evenals bariton Robert Brouwer.