Concerten | Concertkoor Breda

Voorjaarsconcert 20 april 2018

Beste lezer,

Het concertkoor Breda bereidt zich voor op zijn volgende uitvoering.
De voldoening bij de najaars uitvoering “Passie en Hoop in Wenen” in Teteringen heeft alle koorleden gestimuleerd om zich op een hopelijk even succesvol uitvoering in het voorjaar  te werpen.
Het gevarieerde programma, dat wij op een muzikale vrijdagavond ten gehore gaan brengen onder de  titel van    “Sure on this shining night” omvat werken van Gabriel Fauré, Benjamin Britten, Antonin Dvořák,  Edward Elgar en Wilhelm Petersson-Berger.Gevarieerd , grenzen overschrijdend en origineel mag je dit programma gerust noemen. Er is bewust voor dit programma  gekozen en datzelfde  geldt voor de locatie : de ANNAstede.
Dit Rijksmonument, de voormalige Annakerk (1905 ) aan de Haagweg is een groots opgezette, neogotische kruisbasiliek, ontworpen door Josephus Cuijpers en Jan Stuyt . Ondanks een ingrijpende verbouwing zijn ambiance  en akoestiek onveranderd mooi gebleven. We verheugen ons erop u daar op 20 April 2018  te  mogen verwelkomen. De kerkdeuren gaan open om 19.30 uur en het concert begint om 20 uur exact. Na afloop kunt u zicht ter plekke in de ANNAstede te goed doen aan heerlijke hapjes en drankjes , welke opzet ons vorige concert in 2015 aldaar  mede tot  een bijzonder luisterrijk en gezellig evenement maakten.
Plaats van kaartverkoop via  deze website: concerten/kaarten bestellen, bij de koorleden, de Vrije Boekhandel, boekhandel Van Kemenade & Hollaers ,VVV en bij binnenkomen in de ANNA-stede
Let wel er zijn maar 180 plaatsen
Hopelijk tot weer zien op 20 april  !

Leonard Berger
Voorzitter Concertkoor

Op 4 november 2018 het Najaarsconcert.
m.b.t. dit concert kunt u nadere gegevens vinden op de website na 1 mei.

Voorjaarsconcert 26 maart 2017: Jubilate Deo

Hendrik Andriessen in het licht van zijn tijd

Een bijzonder concert in het kader van de herdenking van Hendrik Andriessen (1892-1981), een van de belangrijkste Nederlandse componisten uit de 20-ste eeuw, die 125 geleden in Haarlem werd geboren. Zijn invloed op de Nederlandse katholieke kerkmuziek is groot geweest. Een groot aantal van zijn missen, motetten en orgelwerken werden heel vaak met succes en bewondering uitgevoerd. Dit programma met kerkmuziek biedt een fraaie blik op vervlogen tijden uit de Europese muziekcultuur en portretteert Hendrik Andriessen als kerkmusicus.

In het programma worden Andriessens composities (o.a. Jubilate Deo en Magnificat) omlijst door werken van zijn drie voornaamste leerlingen, de 'tres pueri' genaamd: Jan Mul, Herman Strategier en Albert de Klerk. Daarnaast zal er muziek klinken van zijn broer Willem Andriessen, zijn Bredase leerling Leo Hanssen, zijn Franse voorbeeld Gabriël Fauré en enkele motetten van de oude polyfone meesters Palestrina en Lassus.

De jonge organist Rowan van der Westen (1985), die aan het Fontys Conservatorium orgel studeerde bij Ad van Sleuwen en Henco de Berg, speelt solowerken van Hendrik Andriessen (Sonate de chiesa) en César Franck.

Concertkoor Breda
dirigent: Geert van den Dungen
solist: Rowan van der Westen - orgel en piano

Breda, zondag 26 maart 2017. Laurentiuskerk, Ginnekenweg (tegenover Oncle Jean)
Aanvang 15:00 uur

Toegangskaarten à € 15,00 zijn verkrijgbaar via www.concertkoor.nl (076-5411905), de Vrije Boekhandel en de VVV.

Wij verheugen ons op uw komst!