Home | Concertkoor Breda

Najaarsconcert op zondagmiddag 4 november 2018.

Vooraankondiging.
Het Concertkoor Breda zal op 4 november 2018 om 15:00 uur in de St. Willibrorduskerk te Teteringen onder leiding van Geert van den Dungen u verrassen met een drietal schitterende werken.

Het Requiem in Es van Johann Adolf Hasse             en
                  Het Magnificat in D van Jan Dismas Zelenka

brengt het Concertkoor Breda vergezeld van  vier solisten ten gehore onder  begeleiding van het barokorkest Florilegium Musicum.

Het derde werk , het Stabat Mater van Antonio Vivaldi, zal voor u worden uitgevoerd door de u bekende countertenor Oscar Verhaar.

Hasse (1699 -1783) was in het midden van de achttiende eeuw een van de beroemdste Europese  componisten, die aan het Hof van Dresden furore maakte.
Zelenka (1679-1745), eveneens als componist aan het Hof van Dresden werkzaam, wordt de laatste tijd weer ontdekt als meester van aantrekkelijke Barokmuziek.

Zodra meer gedetailleerde informatie bekend is, zal deze vooraankondiging worden aangepast.

Intussen kijkt het Concertkoor Breda  terug op het zeer succesvolle  najaarsconcert in diezelfde        St. Willibrorduskerk in Teteringen in het najaar 2017 toen wij het Requiem van Mozart en de Nelson Mis van Haydn voor u hebben uitgevoerd.
Ook op de Soirée Musicale “Sure on this shining night” met liederen van Fauré, Elgar, Dvorak, Peterson-Berger en Britten in de ANNAstede te Breda op 20 april 2018 kijken wij en onze toehoorders met veel plezier terug.

Weten wie vrienden van het Concertkoor zijn?

Wilt u weten welke vrienden het Concertkoor leuk vinden en wie er naar concerten gaan? Kijk dan op FACEBOOK:  dit is uw link...