Home       Leden       Beheerder

Concerten

Voorjaarsuitvoering "If ye love me" 15 maart 2020

Het Concertkoor Breda verzorgt op zondag 15 maart 2020 om 15:00 uur een concert in de R.K. Laurentiuskerk aan de Ginnekenweg in Breda. Onder de titel "If ye love me" worden Anglicaanse hymnen en anthems vertolkt van Engelse componisten uit verschillende perioden, zoals onder anderen John Blow, Henry Purcell, G.F. Händel, Thomas Tallis, Arthur Sullivan, Samuel Wesley en John Rutter. In hun uitgebreide oeuvre bevinden zich verschillende koorwerken die ook binnen de Anglicaanse kerk worden gebruikt, zoals het bekende Hallelujah van Händel.

Naast de hymnen (lofzangen) staan er op het programma ook anthems gerelateerd aan de Passietijd, waarin het lijden en sterven van Christus wordt herdacht.

Aan dit concert wordt medewerking verleend door de Bredase solisten Charlotte Munnik (sopraan) en Hennie Vaatstra (orgel).

De leiding is in handen van dirigent Geert van den Dungen.

De door de solisten en het koor gezongen composities zullen worden afgewisseld met samenzang en enkele gedichten en/of teksten.

Het Concertkoor Breda, in 1910 opgericht als Christelijke Oratorium Vereniging Breda, is, na een aantal naamswijzigingen, sinds mei 2019 een projectkoor geleid door de Stichting Concertkoor Breda.

Aan de vertolking van het programma op 15 maart 2020 werken meer dan 50 zangers en zangeressen als projectdeelnemers mee.

Wij kijken inmiddels terug op ons, door de vele toehoorders zeer enthousiast ontvangen, schitterende concert op 3 november 2019 in de Sint Willibrorduskerk te Teteringen toen wij     "De Messiah" van George Friedrich Händel voor u hebben uitgevoerd.

Op 1 november 2020 staan het Requiem van Mozart en, in het kader van het Beethovenjaar, de Missa in C van Beethoven op het programma. Aan dit concert zullen solisten hun medewerking verlenen en zal de begeleiding worden verzorgd door het Dordrechts Kamerorkest. De leiding zal ook dan in handen van dirigent Geert van den Dungen zijn.

Maar eerst: zondag, 15 maart 2020.
Wij verheugen ons erop u dan om 15:00 uur in grote getalen in de R.K. Laurentiuskerk in Breda (Ginneken) te mogen verwelkomen.

Op enkele honderden meters van de R.K. Laurentiuskerk is op het Schoolakkerplein ruime gelegenheid tot gratis parkeren.

De toegangsprijs is € 15,00 met in begrip van het programmaboekje. Voor houders van een Breda-pas en voor minderjarigen is de toegangsprijs € 7,50.Na afloop van het concert is er gelegenheid voor een gezellige nazit bij het tegenover de kerk gelegen café-restaurant Oncle Jean.                                                                                          .

De duur van het concert is ongeveer anderhalf uur. Toegangskaartjes zijn verkrijgbaar via de website van het koor:  www.concertkoor.nl, bij de Vrije Boekhandel, bij boekhandel Van Kemenade & Hollaers en op 15 maart vanaf 14:15 uur bij de ingang van de R.K. Laurentiuskerk.

Jan Huinen
Voorzitter Concertkoor Breda

Najaarsconcert Het Requiem van Mozart en de Missa in C van Beethoven op 1 november 2020

Op 1 november 2020 om 14.30 uur staan het Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart en, in het kader van het Beethovenjaar, de Missa in C van Ludwig van Beethoven op het programma.
Aan dit concert zullen nog nader aan te geven solisten hun medewerking verlenen en zal de begeleiding worden verzorgd door het Dordrechts Kamerorkest. De leiding zal in handen van onze dirigent Geert van den Dungen zijn.
Dit concert zal ten gehore worden gebracht in de Willibrorduskerk te Teteringen.
Het koor zal bestaan uit projectdeelnemers die zich voor deze uitvoering hebben opgegeven. Er zal 14 keer op dinsdagavonden van 20.00 tot 22.15 uur in Mariëndal (Ginneken, naast de N.H. Laurentiuskerk) worden gerepeteerd en wel op:
19 en 26 mei; 2 - 9 - 16 juni; 1 - 8 - 15 - 22 - 29 september en 6 - 13 - 20 - 27 oktober 2020. Zo nodig zal extra worden gerepeteerd op
zaterdag 3 oktober 2020 van 10.30 - 15.30 uur. De generale repetitie is op zaterdag 31 oktober 2020 om 13.30 - 16.30 uur.

Ook nieuwe projectdeelnemers kunnen zich aanmelden via het mailadres: info@concertkoor.nl

Lijst met uitvoeringen

21 april 2014 Gr Kerk Faure Requiem dodenherdenking

16 november 2014   Gr Kerk Franz Schubert Messe in G en Franz von Suppé Requiem           samen met TFO

17 april  2015  Annastede Reis door 4 eeuwen Europese Koormuziek  Soiree Musicale Schubert Brahms Britten

15 november 2015  Gr Kerk Vivaldi   Magnificat, Dixit Dominus.

Händel Ode for the Birthday of Queen Anne, Nisi Dominis,  Let thy hand be strengthened

28 februari 2016Laurentiuskerk   Passie voor Vrede    Mozart, Liszt en Rheinberger

13 november  2016  Gr Kerk  Mozart, Vesperes Solennes Haydn , Stabat Mater en  Adlgasser ,Requiem

26 maart 2017 Laurentius Andriessen in het licht van zijn tijd  : Jubilate Deo