Home       Leden       Beheerder

Concerten

Voorjaarsuitvoering “If Ye love me” 24 april 2022

Het Concertkoor Breda verzorgt op zondag 24 april 2022 om 15.00 uur een concert in de   R.K. Laurentiuskerk aan de Ginnekenweg in Breda. Onder de titel “IF YE LOVE ME” worden Anglicaanse hymnen en anthems vertolkt van Engelse componisten uit verschillende perioden, zoals onder anderen John Blow, Henry Purcell, G.F. Händel, Thomas Tallis, Arthur Sullivan, Samuel Wesley en John Rutter. In hun uitgebreide oeuvre bevinden zich verschillende koorwerken die ook binnen de Anglicaansekerk worden gebruikt, zoals het bekende Hallelujah van Händel.

Naast de hymnen (lofzangen) staan er op het programma ook anthems gerelateerd aan de Passietijd, waarin het lijden en sterven van Christus wordt herdacht.

Aan dit concert wordt medewerking verleend door de solisten Charlotte Munnik (sopraan) en Hennie Vaatstra (orgel).

De leiding is in handen van dirigent Geert van den Dungen.

De door de solisten en het koor gezongen composities zullen worden afgewisseld met gedichten en/of teksten.

Het Concertkoor Breda, in 1910 opgericht als Christelijke Oratorium Vereniging Breda, is, na een aantal naamswijzigingen, sinds mei 2019 een projectkoor geleid door de Stichting Concertkoor Breda.

Aan de vertolking van het concert op 24 april 2022 werken zo’n 40 zangers en zangeressen als projectdeelnemers mee.

Wij kijken na een bijna ondraaglijk lange, door de coronacrisis veroorzaakte, periode van

inactiviteit terug  op ons, door de vele toehoorders zeer enthousiast ontvangen, schitterende concert op 3 november 2019 in de Willibrorduskerk te Teteringen toen wij     “De Messiah” van George Friedrich Händel voor u hebben uitgevoerd.

Op 13 november 2022 staat “Ein Deutsches Requiem” van J. Brahms op het programma. Aan dit concert zullen twee solisten hun medewerking verlenen en de begeleiding zal worden verzorgd door twee pianisten. De leiding zal ook dan in handen van Geert van den Dungen zijn.

Maar eerst, na ruim twee jaren stilte, het Voorjaarsconcert 2022 “If Ye love me”.

Wij verheugen ons erop u op 24 april 2022 om 15:00 uur in grote getalen in de
R.K. Laurentiuskerk in Breda (Ginneken) te mogen verwelkomen.

Op enkele honderden meters van de R.K. Laurentiuskerk is op het Schoolakkerplein ruime gelegenheid tot gratis parkeren.

De toegangsprijs is € 15,00 met in begrip van het programmaboekje. Voor houders van een Breda-pas en voor minderjarigen is de toegangsprijs € 7,50.

De duur van het concert is ongeveer anderhalf uur.

Toegangskaartjes zijn te zijner tijd verkrijgbaar via de website van het koor: www.concertkoor.nl en op 24 april 2022 vanaf 14:15 uur bij de ingang van de
R.K. Laurentiuskerk. Kent u een projectdeelnemer aan dit concert dan kunt u bij hem of haar ook kaartjes bestellen.

Jan Huinen,
Voorzitter Concertkoor Breda

Lijst met uitvoeringen

21 april 2014 Gr Kerk Faure Requiem dodenherdenking

16 november 2014   Gr Kerk Franz Schubert Messe in G en Franz von Suppé Requiem           samen met TFO

17 april  2015  Annastede Reis door 4 eeuwen Europese Koormuziek  Soiree Musicale Schubert Brahms Britten

15 november 2015  Gr Kerk Vivaldi   Magnificat, Dixit Dominus.

Händel Ode for the Birthday of Queen Anne, Nisi Dominis,  Let thy hand be strengthened

28 februari 2016Laurentiuskerk   Passie voor Vrede    Mozart, Liszt en Rheinberger

13 november  2016  Gr Kerk  Mozart, Vesperes Solennes Haydn , Stabat Mater en  Adlgasser ,Requiem

26 maart 2017 Laurentius Andriessen in het licht van zijn tijd  : Jubilate Deo